Wie zijn wij?

Delia Hofman

Hallo allemaal! Mijn naam is Delia, en ik ben betrokken bij komnumaarmee.nl omdat ik speel, werk en yoga doe met kinderen met een ontwikkelingsuitdaging. Ik vind het heerlijk om dit werk te doen!
Mijn wens is dat ouders en professionals makkelijker aan informatie komen over verschillende behandelmogelijkheden. Dit n.a.v. opmerkingen van ouders: 'had ik dit nou eerder geweten...', 'was ik jou maar eerder tegengekomen', 'waarom vertellen ze me dit niet' en dergelijke. Ik merkte dan vaak op dat 'ze' niet altijd al die informatie hebben. Wat mooi zou het dan zijn om een website/informatiepunt te hebben, met wel brede informatie! Door een website te beginnen die links heeft op verschillende ontwikkelingsgebieden, en door cursussen op gebied van beweging, yoga en spel te organiseren hoop ik mensen te inspireren.
Juist het samen dingen ontdekken en daardoor in eigen kracht komen spreekt me erg aan. Kom je zelf nieuwe informatie tegen, laat ons dit dan weten. Wie weet kunnen we hier iets mee.
Verdere info over mij: www.playnmove.nl

Astrid Baumann

Hallo allemaal!

Mijn naam is Astrid Baumann, ik ben moeder van vier kinderen. Naast mijn gezin ben ik zeer actief betrokken bij een 'zelfstandig begeleid woonproject' voor jonge mensen met een ontwikkelingsuitdaging.

Als yogadocente ben ik betrokken bij Komnumaarmee.nl. Ik geef sinds het jaar 2000 les aan kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelingsuitdaging.

Mijn oudste zoon heeft het syndroom van Down. Toen hij 31 jaar geleden geboren werd had ik een heel kwetsbare baby in mijn armen. Hij ademde moeizaam, reageerde bijna niet en elk druppeltje wat hij dronk was een verovering op het leven zelf. Een diagnose kon niet direct gesteld worden. Mijn beslissing om dit kwetsbare kind alle kansen te geven die binnen mijn bereik lagen en hem te steunen een menswaardige plek in deze wereld te veroveren, was vanzelfsprekend.
Gedurende de begeleiding van mijn zoon Robert en tijdens mijn zoektocht naar oplossingen voor zijn ontwikkelingsproblematiek is hijzelf één van mijn belangrijkste mentoren geworden.

Terugkijkend op ruim 31 jaar hebben we veel bereikt en een aantal doemscenario's afgewend. Ik en vele anderen met mij hebben heel hard gewerkt met Robert. Zoals bij ieder kind zijn liefde, geduld en creativiteit de sleutels gebleken om hem te helpen zich te ontwikkelen tot de zelfstandig wonende jonge man die hij nu is.

"Dat kan zo een kind niet! Zoiets heeft zo een kind nog nooit geleerd. Dan komt hij aan z'n plafond!" De meest wonderlijke ideeën werden geassocieerd met het syndroom van Down. Het ging mijn ene oor in en het andere uit. Allerlei spelmateriaal, therapieën en mogelijkheden die Robert op een plezierige wijze konden uitdagen en stimuleren en zijn ontwikkeling ten goede kwamen hebben de afgelopen 31 jaar de revue gepasseerd. Aangezien er in die tijd niet veel kennis over de begeleiding van kinderen als Robert was, was het soms zoeken naar de spreekwoordelijke naald. We hebben nogal wat barricades overwonnen. De grootste barricades werden gekenmerkt door ontmoediging en onbegrip.

Een periode (1981-1983) van ons leven woonden we in Afrika.
Daar mag een kind al blij zijn als het naar school kan en mag gaan...

Terug in Nederland besefte ik hoeveel potentieel er (binnen het onderwijs/de gezondheidszorg e.d.) in ons land voorhanden is... "Pure rijkdom!"
Daarin je weg vinden is echter zo gemakkelijk nog niet.

Het is al jaren mijn grote wens om andere ouders op die zoektocht een helpende hand te bieden. Zodat zij op hun beurt hun kind de hand kunnen reiken, en opdat zij beseffen dat een ontwikkelingsuitdaging aan te gaan is. Met liefde, geduld en creativiteit ben je voor je het weet op weg!

Kortom... Kom Nu Maar Mee, kijk rond op onze website, neem contact op als je vragen hebt, vertel het ons als je een goed advies hebt en maak gebruik van de informatie, zodat kinderen met een ontwikkelingsuitdaging nu mee kunnen komen, de uitdagingen spelenderwijs aan kunnen gaan en zich met plezier kunnen ontwikkelen op hun levenspad.

Angelique Vermunt

Tekst nog niet beschikbaar...


home | trainingen | beweging | spel | cognitie | therapieën | inspiratie | landkaart | contact | links